..kkkkkkkkkkkkkkkkk

torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäiseen reseptivinkki - Mango-passionjuustokakku

Hellurei ja ihanaa pääsiäisen alkua! Minkälaisia suunitelmia teillä on tälle juhlapyhälle? Mulle kävi vähän hassusti ja joudun olemaan pääsiäisen välipäivän eli lauantain töissä, joten me lähdetään vasta  mun työvuoron jälkeen viettämään poikaystäväni kanssa pääsiäistä meidän mökille mun muun perheen kanssa :-) Ihanaa päästä rentoutumaan mökille pitkästä aikaa!

 Joku ihana lukija pyysi reseptiä pari viikkoa sitten tekemästäni mango- passionjuustokakusta ja ajattelin sen jakaa teille kaikille näin pääsiäisen kunniaksi, sillä kyseinen kakku sopii mitä parhaiten juuri pääsiäiseen keltaisen värinsä vuoksi. Ja niinkuin kerroinkin kyseinen kakku on ihan mun lemppari, niin raikas  ja ihanan makuinen, kannattaa siis kokeilla ja yllättää vaikka vanhemmat, kaverit tai poikaystävä tällä! ;-)


 1. Aloita tekemällä pohja, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi jonka jälkeen lisää jauhot sekä leivinjauhe sekaan varovaisesti sekoittaen. Sitten vaan uuniin n. 200 asteeseen ja 10- 15 minuuttia, niin että kakkupohja on kauniin kullanruskea ja hammastikkuun ei jää raakaa taikinaa!

2. Jatka tekemällä täyte, laita 5 kpl liivatteita kylmään veteen pehmenemään. Sekoita sen jälkeen tomu- sekä vanilijasokeri mangososeen ja tuorejuuston kanssa, jonka jälkeen vatkaa kerma vaahdoksi.

4. Jatka täytteen tekemistä kieheuttamalla mehu ja sulata liivatteet siihen (purista niistä, sitä ennen kylmä vesi pois) Lisää sitten liivateseos tuorejuusto-mangoseoksen kanssa, jonka jälkeen sekoita vielä kermavaahto sekaan!

5. Kaada täyte hyvin jäähtyneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin, anna hyytyä yön yli.

6.Kun kakku on hyytynyt tee kiille sen päälle. Aloita laittamalla liivatteet (3kpl) 10 min veteen pehmenemään.  Sekoita sillä välin mango, passion ja mehu, jonka jälkeen kiehauta sitruunanmehu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateseon mango-passionseoksen kanssa ja kaada kakun päälle kiille ja anna hyytyä vielä noin tunti.

7. Voit koristella kakun mintulehdillä jos haluat, mutta se ei ole välttämätöntä. Sitten vaan nauttimaan!


Vaikka kakun tekoon kuluukin aikaan voin luvata, että se on sen arvoista! Nyt oikein ihanaa ja rauhallista pääsiäistä kaikille, palaillaan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista!