Heissan ja aurinkoista keskiviikkoa! Tänään olisi vuorossa yhden lemppari ruokani reseptiä, nimittäin tomaattikeiton. Rakastan yli kaiken tomaattikeittoa ja olen kokeillut monia eri reseptejä, mutta tätä olen käyttänyt siitä lähtien kun kokeilin tätä ensimmäistä kertaa eli voin luvata ettet tule pettymään! ;-)
Tarvitset
n.1kg tomaatteja
1 iso porkkana
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
½ dl tomaattipyettä
kanaliemikuutio
1dl kuohukermaa
1 dl valkoviiniä
1rkl sokeria
suolaa
pippuria
chiliä
basilikaa
(mozarellaa)
- Pese tomaatit ja tee niihin ristiviillot
- Pilko sipuli ja porkkana pieneksi
- Kuullota sipuli ja porkkana oliiviöljyssä
- Kalttaa tomaatit! Laita kattilaan vesi kiehumaan ja kulhoon kylmää vettä. Kun vesi kiehuu laita tomaatit sinne siksi aikaa kunnes tommaattien kuori alkaa irtoilemaan ja nosta tomaatit kylmään veteen!
- Poista tomaateista kuoret ja anna hetki jäähtyä
- Murskaa tomaatit joko käsin tai survoimella porkkanan ja sipulin sekaan!
- Lisää mausteet
- Ja kanaliemikuutio
- Seuraavaksi lisää tomaattipyree
- Ja valkoviini
- Anna keiton kiehua niin kauan kunnes porkkanat ovat pehmentyneet
- Soseutta keitto sauvasekottimella, lisää kerma ja anna kiehua vielä hetki
Halutessasi voit lisätä keiton joukkoon mozzarellaa, mutta se ei ole pakollinen. Tarjoile tuoreen chiapatan ja basilikan kanssa ja voila!
Ihanaa keskiviikkoa teille!
- Sincerely, Linda
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommenteista!