Heissanhei! Niinkuin edellisessä postauksessa kerroin, olen todella innoissani tulevasta Halloweenista ja ajattelin jakaa teille muutamia hyviä reseptejä, jos jollain teillä on myös suunnitelmissa järjestää juhlat. Näitä herkkuja me ollaan tarjottu edellisinä vuosina ja hyvin on maistunut vieraille vaikka ulkonäkö ei näissä ole se kaikkein herkullisimman näkönen!
Tämä on kuulunut meidän Halloween pöytään jo ihan lapsesta saakka, minttusuklaatorttu nimittäin! Jotain tämän kaltaista tänäkin vuonna herkkupöydästä löytyy, mutta erivariaatiolla ;-)
Pohja:
200g minttusuklaatasuklaata
175g voita
2dl sokeria
3 keltuaista
1dl vehnäjauhoja
3 valkuaista
Päällinen:
2dl kermaa
50g tummasuklaata
elintarvikeväriainetta
1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää jauhot siivilän avulla sekä suklaa-voi-seos vaahdon sekaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti joukkoon .
2. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n.20 minuuttia. (tortun ei tarvitse olla läpikypsä)
3. Annan tortun jäähtyä ja vatkaa kerma vaahdoksi ja sulata suklaa vesihauteessa. Lisää väriaine (keltaista ja sinistä) kermavaahtoon. Aseta kermavaahto tortun päälle ja tee sulatetusta suklaasta hämähäkinseitti ja lisää muoviset hämikset koristeeksi.
Hautasmaa mokkapalat, hauska variaatio perinteisestä herkusta, joka maistuu kaikille.
Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
kuorrutus:
1 paketti tomusokeria
50 g voisulaa
3/4 dl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
koristelu:
Tumma- ja valkosuklaata
1.Sulata rasva ja laita jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita joukkoon voisula. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min.
2.Sulata kuorrutusta varten voi, sekoita muut aineet keskenään ja sekoita seos voisulan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle, kuorrute jähmettyy nopeasti!
3. Sulata tumma- ja valkosuklaa. Ja muotoile sulaneesta suklaasta hautakiviä, haamuja, pääkalloja, ristejä, luita yms. :-)
Pohja:
-Vähän reilu puolet Digestivekeksipaketista
-Sulatettua voita n. 1,5 dl
Täyte:
-4 liivatetta
-150 g Valkosuklaata /yksi levy
-1 prk. maustamatontatuorejuustoa
-1 prk. vanilijatuorejuustoa
-2 kanamunaa
-1 dl sokeria
-2 dl kuohukermaa
-punaista ja keltaista elintarvikeväriainetta
Koristeeksi:
-4 Passion hedelmää
- muovisia ötököitä
1. Hienonna keksit pieneksi muruksi. Sulata rasva ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Taputtele keksiseos Vuuan pohjalle. (IRTOPOHJAINEN VUOKA ON HYVÄ OLLA!)
2. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä, vähintään 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja valkosuklaa sekoittaen varovaisesti. Lisää liotetut liivatteet kuumaan nesteeseen ja lidääm sitten massan sekaan.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää massan joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita kevyesti muuhun massaan. Lopuksi lisää väriaineet ja sekoita hyvin, mutta varovasti. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna täyteen hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Coctail tikkuja kurpitsassa
Nakkeja
Lihapullia
Rypäleitä
Ananasta
Kurkkua
Kirsikkatomskuja
Juustoa
yms.
Kurpitsan ja coctailtikkuja
Voit laittaa myös esim kirsikkatomaatteja, basilikaa sekä mozzarellakuulia tai hunajameloonia käärittynä parmankinkkuun.
Kurpitsaan kanattaa tehdä esim. harkalla reiät koska puiset tikut menee helposti rikki, kun niitä työntää kovaan kurpitsaan.
Homeisen näköinen piirakka
Pohja:
300g voita
5-5½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vettä
Täyte:
1 ps/ 1 prk. kinkku suikaleita, tonnikalaa tai jauhelihaa
paprikaa
purkkiananasta
purjoa ( kinkun kanssa)
1 ps juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
suolaa, pippuria..
elintarvikeväriainetta
1. Valmista pohja. Sekoita pehmeä voi, jauhot ja leivinjauhe keskenään murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Kaaviloi taikina piirkkavuuan pohjalle.
2.Sekoita juustoraaste, munat, kerma, mausteet ja väriaineet keskenään. Levitä kinkkusuikaleet, tonnikala tai kypsennetty ja maistettu jauheliha piirakalle lisää sitten paprika, ananas, (purjo) ja päälimäiseksi juusto-muna-kerma- massa.
3. Paista uunissa 225 asteessa alimalla tasolla 25-30 min.
Tavallisista herkuista saa halloweeniin sopivia kun lisää väriaineita, halloween koristeita ja käyttää värejä jotka sopiiävat halloweeniin esim. oranssia, mustaa, punaista yms.
Toivottavasti tästä oli jollekin apua! Jos teillä on juhlat vasta 4-5.11. ehditte saamaan myös toisen resepti postauksen tämän vuoden halloween herkuista!
Super kiva postaus!! :) kiitos resepteistä <3
VastaaPoistaNam!!
VastaaPoista