..kkkkkkkkkkkkkkkkk

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Recipe for dinner

Heissanhei! Seuraavaksi vuorossa reseptiä helppoon sekä herkulliseen illalliseen. Pääruoka on aika tuhti ja sopii hyvin tarjoiltavaksi juuri esim. poikaystävälle mutta raikas jälkkäri keventää tuhtia pääruokaa mukavasti, joten ainakaan itseäni pääruuan lihaisuus ei haitannut, vaikka yleensä kaipaan annoksen joukkoon jotain raikasta! Tässä hyvä vinkki pääsiäisen tarjottaviin!


 Pääruokaan tarvitset:
Neulapapuja
Pekonia
Perunoita
Naudan pihvejä, nyt pääsiäisen aikaan myös karitsa sopii hyvin.
Kermaa
Worcester kastiketta
Kuohukermaa
Valkosipulia
Lihaliemikuutio
Mausteita mm. pippuria, suolaa
Voita
Oliiviöljyä




 Pese tai kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi, mausta perunat pippurilla ja suolalla oman maun mukaan ja lorauta perunalohkojen päälle oliiviöljyä. Paista lohkot uunissa 170 asteessa noin 30-40 minuuttia tai niin kauan kuin perunat on pehmeitä.

 Jälkiruuan tarvikkeet:
1.5 dl Kuohu/Vispikermaa
100g Mascarpone juustoa
Tuoreita marjoja mm. mansikoita, vadelmia
2-3 tl Vanilija sokeria
1,5 tlSokeria
 Vatkaa kerma kevyeksi, mutta kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sokerit sekä mascarpone joukkoon ja sekoita hyvin.






 Lisää marjoja ja vaahtoja vuorotellen ja koristele jälkkärit kauniisti. Laita kylmään odottamaan syömistä. Super helppoa ja niin hyvää!!



 Seuraavaksi neulapapupekonirullien vuoro! Keitä papuja 1-2 minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Kun papuset ovat jäähtyneet kääri ne pekoniin tiiviisti, noin 8 neulapapua yhteen rullaan on hyvä määrä.
 Kun rullat on rullattu on kastikkeen vuoro! Kyseessä on maailman helpoin ja maukkain kastike, mikä sopii melkein ruualle kuin ruualle. Kiehauta kuohukermaa n. 2dl ja purista joukkoon valkosipulin kynsi, lisää Worcester kastiketta n. 1-2 rkl ja ½-1 lihaliemikuutio sen mukaan kuinka suolaisen kastikkeen haluat. Lisää joukkoon mustapippuria ja jos haluat voit laittaa joukkoon vielä rosepippuria. Anna kastikkeen kiehua kasaan ja maista onko kastikkeessa tarpeeksi makua.
Kun kastike porisee vieressä paista papurullat joko voin kanssa tai ilman niin kauan kunnes pekoni on paistunut kypsäksi. Kun rullat on paistettu laita ne hetkeksi uuniin siksi aikaa kun paistat pihvit.


Paista pihvit voissa niin kauan kunnes olet saanut haluamasi kypsyyden.

 Kokoa annos ja nauti hyvän seuran ja juoman parissa!



Kertokaahan ihmeessä jos haluatte enemmänkin reseptipostauksia kehiin ja mitä tykkäsitte tästä?




Sincerely, Linda

3 kommenttia:

Kiitos kommenteista!