..kkkkkkkkkkkkkkkkk

maanantai 4. toukokuuta 2015

RECIPES

Heissan hei ja mukavaa maanantai iltaa! Miten teidän viikkonne on lähtenyt käyntiin? Mun viikko on lähtenyt käyntiin hyvien yöunien siivittämänä ja herkkuaamiaisella. Päivä on puolestaan kulunut myös yhtä kivoissa merkeissä, ollaan rentoiltu Reean kanssa meillä koko päivä ja nautittiin ihanasta ilmasta meidän parvekkeella suklaapiirtelöiden kanssa! Ajattelin koittaa houkutella Tatun mun kanssa iltalenkille kun hän saapuu valmennuskurssilta, mutta musta vähän tuntuu siltä, että koti-ilta ja täykkärit kuulostaa hänen korvaansa paljon paremmalta pitkän luku- ja kurssipäivän jälkeen. No saa, nähdä! ;-) Nyt kuitenkin hyvää vastakohtaa tälle mun iltalenkki-idealle nimittäin Vappuherkkujen reseptejä! Osa teistä pyytelikin näitä ja suolasten herkkujen perään kysyttiin joten tässä tulee miniburgereiden ja wrappejen reseptiä.



Jauheliha ja kanawrapit:

täyte:

600g jauhelihaa tai kanaa
500g turkkilaista/kreikkalaista jugurttia
½- 1 ps jauheliha/ kana tortillamauste
kirsikkatomaattia
paprikaa
ananasta
valkosipulia
sipulia
pippuria
suolaa

Paista jauheliha/ kana ja anna jäähtyä, jonka jälkeen sekoita jugurtin sekaan. Lisää maustepussista maustetta oman maun mukaan, jonka jälkeen sekoita muut aineet! Me käytimme kanatäytteessä ananasta, tomaattia ja valkosipulia ja jauhelihatäytteessä paprikaa, tomaattia ja sipulia. Lopuksi tarkista maku ja lisää suolaa sekä pippuria tarvittaessa. Anna seosten maustua hetki, jonka jälkeen lisää n. 3 rkl tortillapohjaan ja kääri rullaksi sekä leikkaa kahtia. Valmis!



Miniburgerit:

Sämpylätaikina:
1tl kuivahiivaa
1rkl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
3/4tl suolaa
1 1/2rkl pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä

Pihvi"taikina"
Jauheliaa
sipulia
kanamuna
valkosipulia
suolaa
pippuria
jauhelihamaustetta
paprikamaustetta
yms

Täytteet:
Tomaattia
Salaattia
Cheddarjuustoa
Ketsuppia
Hampurilaiskastiketta
Sipulia




Sämpylöiden teko: Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri. ja anna seistä n. 5 minuuttia.
Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää, sen jälkeen yhdistä kulhossa jauhot ja suola.
Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja, jonka jälkeen lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna.
Sekoita taikinaksi.
Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista.
Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia.
AIka tuntuu pitkältä, mutta on sen arvoinen.
Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota liinan alla toiset 1-2 tuntia.
Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule oikeanlaisiksi.
Voitele munalla ja lisää seesaminsiemeniä.
Paista 200° noin 10-15 minuuttia.

Sämpylöissä on aika kova työ, mutta ovat kyllä sen arvoiset. Me tosin löysimme Lidlistä sopivasti miniburgereiden sämpylöitä, joten päätimme olla hieman laiskoja ja ostaa niitä :-D

Pihvitaikinaan kaikki vaan sekaisin ja pikkupihvit panulle. Täytä hampurilaiset haluamisilla täytteillä ja laitta hammastikku, jotta burgeri pysyy koossa! Valmis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista!